internetbureau

Wat is een internetbureau nu eigenlijk?

Wat is een internetbureau nu eigenlijk?

Wij krijgen nog wel eens de vraag, “Internetbureau Webfabric?, Waar staat dat ‘internetbureau’ nu eigenlijk voor? Jullie bouwen toch gewoon websites?”.

Een terechte vraag, en ja wij bouwen ‘gewoon’ websites.

Al meer dan 10 jaar geleden hebben we ons een Internetbureau genoemd. We deden namelijk veel meer dan alleen het ontwerpen van website design en het bouwen van bedrijfswebsites en webshops. We gaven en geven namelijk ook advies over:

  • het gebruik van de website als marketingkanaal;
  • hoe online te profileren, welk mediakanaal wel en welke niet;
  • de opzet voor een internetmarketingstrategie.

Als je ons vergelijkt met een webdesignbureau dat zijn we net wat anders. We nemen niet alleen maar opdrachten aan voor het bouwen van websites. Het bouwen van websites valt binnen het dienstaanbod van Internetbureau Webfabric.

Veelal zitten we met de klant om tafel om te bepalen waar hij of zij staat als het gaat om ‘online’ Is er aan een website, wat is de functie van de website, waarom voldoet deze wel of niet. Dit startpunt is vervolgens de aanzet om helder te krijgen wat er online moet gaan gebeuren om aan de klantverwachtingen te gaan voldoen. Is er sprake van een nieuwe identiteit die vertaald moet worden naar online. Wordt er een stap gemaakt naar online verkopen of moeten er meer leads aangetrokken worden via de verschillende online kanalen?

Kortom de website of webshop is daarin ‘slechts’ een kanaal waarmee online bedrijfsdoelstellingen moeten worden gerealiseerd. Want met alleen een website of webshop kom je er niet. Want hoe wordt bijvoorbeeld de website gevonden door de juiste doelgroep. En als deze doelgroep dan op de website komt, vinden ze dan de juiste weg?

Wij zijn dus een internetbureau, omdat we verder kijken dan alleen die website of webshop.

Meer weten? Neem gerust contact op.