fbpx

Wat is een internetbureau nu eigenlijk?

 

Wat is een internetbureau nu eigenlijk?

Wij krijgen nog wel eens de vraag, “Internetbureau Webfabric?, Waar staat dat ‘internetbureau’ nu eigenlijk voor? Jullie bouwen toch gewoon websites?”.

Een terechte vraag, en ja wij bouwen ook ‘gewoon’ websites.

Al meer dan 10 jaar geleden hebben we ons een Internetbureau genoemd. We deden namelijk veel meer dan alleen het ontwerpen van websites en het bouwen van bedrijfswebsites en shops. We gaven en geven namelijk ook advies over:

  • het gebruik van de website als marketingkanaal;
  • hoe online te profileren, welk mediakanaal wel en welke niet;
  • de opzet voor een internetmarketingstrategie.
  • Merkstrategie
  • Contentcreatie.

 

Als je ons vergelijkt met een webdesignbureau dat zijn we net wat anders. We nemen niet alleen maar opdrachten aan voor het bouwen van websites, maar adviseren over de online strategie, creëren content en of zetten een merk neer. Ook inbound marketing valt binnen ons dienstenaanbod.

Veelal zitten we met de klant om de tafel om te bepalen waar hij of zij staat als het gaat om ‘online’. Is er al een website, wat is de functie van de website, waarom voldoet deze wel of niet? Dit startpunt is vervolgens de aanzet om helder te krijgen wat er online moet gaan gebeuren om aan de klantverwachtingen te gaan voldoen.

– Is er sprake van een nieuwe identiteit die vertaald moet worden naar online.

– Wordt er een stap gemaakt naar online verkopen?

– Moeten er meer leads aangetrokken worden via de verschillende online kanalen?

Kortom de website of webshop is daarin ‘slechts’ een kanaal waarmee online bedrijfsdoelstellingen moeten worden gerealiseerd. Want met alleen een website of webshop kom je er niet. Want hoe wordt bijvoorbeeld de website gevonden door de juiste doelgroep. En als deze doelgroep dan op de website komt, hoe vinden ze dan de juiste weg op de website?

Wij zijn dus een internetbureau, omdat we verder kijken dan alleen die website, webshop of webapplicaties

Meer weten? Neem gerust contact op.

 

Wij maken gebruik van cookies voor een optimale ervaring van onze website.