top 10 redenen om WordPress te gebruiken

Top 10 redenen waarom wij websites bouwen met WordPress

Maar al te vaak krijgen wij van klanten of een prospect de vraag “Maar waarom bouwen jullie met WordPress en niet met een ander content managementsysteem?”.

Goede vraag!

Er zijn nogal wat content managementsystemen beschikbaar, ik noem er slecht een paar: Concrete5, Joomla, Dotnetnuke, Drupal, Magento. Hieronder de redenen waarom Webfabric websites en webshop levert op basis van WordPress.

1.) Open Source, gratis te downloaden.

De start investering om een website te bouwen op basis van WordPress is nihil. Dit is in het voordeel van zowel de Opdrachtgever als de website bouwer. De exploitatiekosten kunnen hierdoor relatief laag blijven, terwijl er al veel functionaliteit wordt geboden.

2.) Veilig content managementsysteem.

Jazeker. Desondanks dat WordPress in het (verre) verleden negatief in het nieuws is geweest, vanwege noodzakelijke security updates, is WordPress een veilig systeem. Niet voor niets draaien er tientallen miljoenen blogs, websites en webshops op WordPress. Daarnaast zijn er inmiddels verschillende “volwassen” security plugins beschikbaar, ik noem een iThemes Security Pro, en zijn er verschillende bedrijven die beveiligde snelle WordPress hosting aanbieden, waaronder Webfabric.

3.) Uitgebreid support platform

De forum(s) van WordPress zijn enorm. Je vindt er eenvoudig oplossingen, leert gemakkelijk bij en je vindt er tal van nieuwe toepassingen voor je WordPress website.

4.) Plugins en thema’s

Er is geen enkel website content management systeem waar zoveel gratis en betaalde professionele plugins (uitbreidingsmodules) en thema’s (look & feel) voor ontwikkeld is dan voor WordPress. Ons advies is alleen betaalde, ondersteunde plugins en thema’s te gebruiken. Webfabric biedt webdesign ontwikkeling op basis van standaard professionele thema’s (Website Pro), blanco professionele thema’s (Semi Custom Design) en maatwerk thema’s (Custom Design). Als het nodig is ontwikkelen we WordPress plugins zelf en anders werken we alleen met betaalde WordPress plugins.

5.) Zoekmachine-optimalisatie

WordPress wordt gezien als een van de meest zoekmachine vriendelijke CMS ter wereld. Het is erg eenvoudig om zoekmachine-vriendelijke URLs te gebruiken in WordPress. Dit kan met behulp van de permalink optie. Daarnaast worden pagina titel automatisch in H1 of H2 opgemaakt en is WordPress een snel content managementsysteem. Lees hier wat het gerenommeerde  Search Engine Journal er over schrijft. Ook zijn er diverse plugins beschikbaar die je WordPress website snel zoekmachine vriendelijker maken. Een bekende SEO plugin is Yoast.

Is het een website? Is het een webshop? Nee, het is WordPress!

6.) Website, webshop of beide.

Omdat WordPress modulair is opgebouwd, kan het ook worden gebruikt als webshop binnen een bedrijfswebsite of als een losstaande webshop. De kracht is dat alle webshop functionaliteit ook via het content managementsysteem kan worden beheerd. Zo kunnen o.a. bestellingen, producten en klanten eenvoudig binnen het content managementsysteem worden beheerd. Daarnaast bestaan er tal van koppelingen met financiële systemen als bijvoorbeeld Exact en King.

7.) Gebruikersgemak.

Een niet te onderschatten, zeer belangrijk element bij het bouwen van websites is de mate waarin een Opdrachtgever zelf zijn website content kan beheren. WordPress is de absolute Nr.1 als het gaat om het eenvoudig beheren van webpagina’s en website content als: webteksten, video’s en afbeeldingen. Deze functionaliteit krijg je helemaal gratis en voor niets.

8.) Schaalbaar.

De afgelopen 10 jaar is WordPress ontwikkelt van content managementsysteem voor blogs tot een volwaardig content managementsysteem waar grote bedrijfswebsites en webshops op draaien. Dit maakt WordPress tot een schaalbaar web platform dat met je mee kan groeien.

9.) Meertalig

Het systeem kan in meerdere talen worden uitgevoerd, waarbij talen ook automatisch kunnen worden gedetecteerd aan de hand van bijvoorbeeld de browser instellingen.

10.) Professioneel coderen

WordPress biedt ontwikkelaars een framework waarop professioneel ontwikkeld kan worden. De modulaire WP Core Architectuur en de WordPress API maken het mogelijk voor ontwikkelaars professionele thema’s, modules en interfaces – op maat – te ontwikkelen.