Back

SEO vs SEA, wanneer start je met wat?

SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising) zijn twee verschillende strategieën om ervoor te zorgen dat je website beter gevonden wordt door zoekmachines en potentiële klanten. Maar wanneer moet je starten met SEO en wanneer met SEA?

Wanneer je moet starten met SEO:

  • Als je net een website hebt gemaakt: Als je net een website hebt gemaakt, is het een goed idee om meteen te beginnen met SEO. Zoekmachines hebben tijd nodig om je website te indexeren en te begrijpen wat je aanbiedt. Hoe eerder je begint met SEO, hoe eerder je website beter gevonden kan worden door zoekmachines.
  • Als je een nieuwe product- of dienstlijn hebt: Als je een nieuwe product- of dienstlijn hebt, is het een goed idee om met SEO te beginnen om ervoor te zorgen dat je website gevonden wordt door mensen die naar die producten of diensten zoeken.
  • Als je hebt gemerkt dat je organische zoekverkeer afneemt: Als je hebt gemerkt dat je organische zoekverkeer afneemt, kan het zijn dat je concurrenten beter presteren in de zoekresultaten. In dat geval kan het nuttig zijn om met SEO te beginnen om je positie te verbeteren.

Wanneer je moet starten met SEA:

  • Als je snelle resultaten wilt: Als je snelle resultaten wilt, kan SEA een goede optie zijn. Met SEA kun je advertenties plaatsen die direct naar boven komen in de zoekresultaten, wat betekent dat je snel gevonden kunt worden door potentiële klanten.
  • Als je gerichte traffic wilt genereren: Als je gerichte traffic wilt genereren naar specifieke producten of diensten, kan SEA een effectieve manier zijn om dat te doen. Je kunt gerichte advertenties maken die alleen verschijnen voor mensen die naar die specifieke producten of diensten zoeken.
  • Als je een nieuwe website hebt: Als je een nieuwe website hebt en wilt dat je website snel gevonden wordt door potentiële klanten, kan SEA een goede optie zijn. Zoekmachines hebben tijd nodig om je website te indexeren en te begrijpen wat je aanbiedt, dus door middel van SEA kun je snel traffic genereren terwijl je wacht op organische resultaten.

In het kort: als je net een website hebt gemaakt of een nieuwe product- of dienstlijn hebt, is het een goed idee om te starten met SEO. Google neemt namelijk de tijd je website te indexeren. Met SEA kan je direct starten voor een direct resultaat en 100% gericht op je doelgroep.

Wij maken gebruik van cookies voor een optimale ervaring van onze website. Cookie Policy

Minden, amit tudnod kell a scrum master képzés ről.